Informatie over Groningen

Groningen in een provincie gelegen in Nederland. Het ligt in het noorden van Nederland en er wonen hier ongeveer 582.000 mensen. De hoofdstad van Groningen is Groningen en hier woont ruimt de helft van het aantal inwoners van de hele provincie. Deze provincie heeft ook wel de bijnaam Stad en Ommelanden. De stad is erg historisch. Er zijn in totaal drie historische Ommelander kwartieren, dit zijn Fivelingo, het Westerkwartier en Husingo.

Tot 1990 kenmerkte Groningen zich door een groot aantal en kleine gemeenten. Er is een herindeling ingevoerd en er waren ineens veel minder gemeenten. Er waren toen nog 25 gemeenten over. De gemeenten telden gemiddeld 22.900 inwoners. De gemeenten Winschoten, Scheemda en Reiderland zijn samengevoegd vanaf 2010 naar Oldambt. Nu zijn er nog 23 gemeenten. Er is een voorstel gedaan om van 23 gemeenten terug te gaan naar zes gemeenten, maar hier is nog niet iedereen het over eens.

Als je naar Groningen gaat dan kun je volop genieten van de natuur, maar ook van de stad en historische monumenten. Ben je ook benieuwd wat Groningen jou kan bieden? Dan is het aan te raden dat je hier een weekje of een weekendje naar toe gaat. Ga eens fietsen, wandelen en ontdek deze provincie op de manier die bij je past. Voor jong en oud is er genoeg te doen in deze provincie. Je geniet er volop van de rust en je kunt het platteland bezoeken maar ook de drukke stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>