Geniet van de vele gezichten van Martinistad Groningen

 

Groningen is een stad met vele gezichten. Het heeft de dynamiek van een stad, en tegelijkertijd de sfeer van een dorp. Ondanks de drukte heerst er namelijk een gemoedelijke sfeer in de grootste stad van het Noorden. Dit is mede te danken aan de vele studenten. Van de 200.000 inwoners zijn er maar liefst 50.000 student. Zij zijn net als de oudere inwoners en grote schare toeristen graag te vinden op een van de leuke terrasjes van de Martinistad.

Aankomst op Centraal Station Groningen

Per trein arriveren op Station Groningen is een geweldig begin om je avontuur in deze stad te beginnen. Het station stamt namelijk uit 1866 en ziet er dankzij het sierlijke ontwerp schitterend uit. Voor heel even stap je terug in de negentiende eeuw. Na het openzwaaien van de deuren beland je echter direct in de moderne tijd. Recht tegenover station Groningen bevindt zich namelijk het populaire Groninger Museum, vol moderne kunst. Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan dit museum zeker de moeite waard.

Slenteren in de sfeervolle Folkingestraat

Na het Groninger Museum wandel je in een paar minuten naar de Folkingestraat. Het is een pareltje in de stad die je zeker niet mag missen. De Folkingestraat herbergt een bijzonder stukje Groningse geschiedenis door de aanwezigheid van de Joodse synagoge. Tot en met de Tweede Wereldoorlog woonden er namelijk veel Joodse gezinnen in deze straat. Tegenwoordig vind je er tientallen kleine winkeltjes vol leuke kleding, antiek en delicatessen. Voor de grotere ketens kun je overigens beter uitwijken naar de Herestraat. De hoofdstraat van Groningen ligt slechts een paar minuten lopen van de Folkingestraat. Om goedkoop te winkelen bij modemerken als Zara en Mango zou je de kortingscode van Zalando kunnen gebruiken. Wie weet kom je na een middagje winkelen in Groningen wel terug met een paar volle kledingtassen.

Beklim d’Olle Grieze

Een bezoek aan Groningen is natuurlijk niet compleet zonder de Martinitoren te hebben bewonderd. Dit symbool van de stad werd gebouwd in de Middeleeuwen en wordt door de Groningers liefkozend d’Olle Grieze genoemd. Voor een prachtig uitzicht vanaf de 96.8 meter hoge toren dien je 373 treden te beklimmen. Misschien heb je van alle indrukken in deze mooie stad flinke trek gekregen. Gelukkig eet je met de kortingscode van Zalando voor een leuke prijs in een van de vele restaurants en pizzeria’s in Groningen. Zo kun je bijvoorbeeld smullen bij Cantina Mexicana op de Vismarkt.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>